Föreningen

Brf Hamnkranen
Föreningen är en äkta förening med organisationsnummer 769613-9349. Den bildades 2006 med en sk interimstyrelse. Den ekonomiska planen registrerades 2007-03-01. Föreningen ligger i sköna Hammarby Sjöstad med närhet till det mesta. Tvärbanan ligger bara några minuters gångväg från föreningen, bussförbindelser och tunnelbana finns också i närheten. Närheten till vattnet och fina promenadstråk gör den extra trivsam. Båtförbindelser fins både till södermalm och till Djurgården och Nybroviken. Adressen till hemsidan är https://www.hamnkranen.se
 
Adress till föreningen
Brf Hamnkranen 
Hammarby kaj 48
120 63 Stockholm
 
 Antal lägenheter
Det finns 118 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Av dessa är 13 tvåor, 70 treor, 20 fyror och 15 femmor. Till varje lägenhet hör ett förråd i bottenplan.
 
Gemensamhetsanläggningar
Föreningen ingår i tre olika gemensamhetsanläggningar;
  • Förvaltning och drift av garaget tillsammans med Brf. Sjöresan 1 (HSB), Brf. La Dolce Vita och FABEGE. Föreningen disponerar 69 platser i garaget
  • Förvaltning och drift av innergården tillsammans med Brf. Sjöresan 1 (HSB) och Brf. La Dolce Vita
  • Samfällighetsföreningen Mårtensdal G:A1 vilken förvaltar sopsuganläggningen
Gemensamma utrymmen
Det finns en tvättstuga som kan bokas alla dagar och det finns fem barnvagns- och cykelförråd. 
 
Hyreslokaler
Inom fastigheten finn fyra lokaler som upplåts med hyresrätt och som bidrar till att hålla medlemsavgifterna låga.
 
Utemiljö 
Föreningen har en trevlig utegård med trädäck, planteringar och lekplatser.
 
Värme, vatten och el
Fastigheten värms med fjärrvärme, vilket är en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsform som ingår i avgiften. Även kallt och varmt vatten ingår i avgiften. Under 2019 installerades solceller för att hantera föreningens el, dvs till hissar, trapphus mm. Varje lägenhet har egen elmätare som läses av med fjärravläsning. Hushållselen betalas av den boende.
 
Tv och bredband
Föreningen har avtal för TV och bredband hos Telenor. Detta innebär att en stor del redan ingår i avgiften. Avtalet innehåller i korthet:
– Bredband 100 mb/100mb- 1 TV-paket Flex med grundutbud samt 8 utbytbara kanaler 1 st TV box per hushåll och möjlighet till bredbandstelefoni.
 
Övernattningslägenhet och föreningslokal
Föreningen har en övernattningslägenhet samt en föreningslokal.
 
Brf Hamnkranen stadgar 2018

Ekonomisk plan

Periodiskt underhåll