Föreningen

Brf Hamnkranen
Föreningen är en äkta förening med organisationsnummer 769613-9349. Den bildades 2006 med en sk interimstyrelse. Den ekonomiska planen registrerades 2007-03-01.
 
Adress till föreningen
Brf Hamnkranen 
Hammarby kaj 48
120 63 Stockholm
 
 Antal lägenheter
Det finns 118 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Av dessa är 13 tvåor, 70 treor, 20 fyror och 15 femmor. Till varje lägenhet hör ett förråd i bottenplan.
 
Hyreslokaler
Inom fastigheten finns fem lokaler som upplåts med hyresrätt och som bidrar till att hålla medlemsavgifterna låga.
 
Gemensamhetsanläggningar
Föreningen ingår i tre olika gemensamhetsanläggningar;
  • Förvaltning och drift av garaget tillsammans med Brf. Sjöresan 1 (HSB), Brf. La Dolce Vita och FABEGE. Föreningen disponerar 69 platser i garaget
  • Förvaltning och drift av innergården tillsammans med Brf. Sjöresan 1 (HSB) och Brf. La Dolce Vita
  • Samfällighetsföreningen Mårtensdal G:A1 vilken förvaltar sopsuganläggningen
 
Gemensamma utrymmen
Det finns en tvättstuga som kan bokas alla dagar och det finns fem barnvagns- och cykelförråd. 
 
Övernattningslägenhet och förenigslokal
Föreningen har en övernattningslägenhet samt en föreningslokal med möjlighet att hyra tillhörande p-plats i föreningens garage
 
Utemiljö 
Föreningen har en trevlig utegård med trädäck, planteringar och lekplatser.
 
Värme, vatten och el
Fastigheten värms med fjärrvärme, vilket är en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsform som ingår i avgiften. Även kallt och varmt vatten ingår i avgiften. Varje lägenhet har egen elmätare som läses av med fjärravläsning. Hushållselen betalas av den boende.
 
Tv och bredband
Föreningen har avtal för TV och bredband hos Telenor. Detta innebär att en stor del redan ingår i avgiften. Avtalet innehåller i korthet:
– Bredband 100 mb/100mb- 2st TV-paket Mix 5 per hushåll (inklusive grundutbudet T2-flex)- 1st inspelningsbar HD-TV box samt 1 st HD-TV box per hushåll och möjlighet till bredbandstelefoni.
 
Information 
Allmän information går ut via hemsidan samt regelbundna nyhetsbrev. För att få tillgång till all information krävs personligt konto med inloggning.
 
Omgivningen
Föreningen ligger i sköna Hammarby Sjöstad med närhet till det mesta. Tvärbanan ligger bara några minuters gångväg från föreningen, bussförbindelser och tunnelbana finns också i närheten. Närheten till vattnet och fina promenadstråk gör den extra trivsam. Navigera fram till ”länkar”  och gå in på sidor om Hammarby Sjöstad. På dessa sidor kan du hitta allt du behöver veta om att bo och leva i Hammarby Sjöstad, såsom bredband, sopor till vad som händer i och i närheten och mycket mer.


BRF Hamnkranen

stadgar 2015

Ekonomisk plan

Underhållsplan