Silverfiskar

Styrelsen har fått information om att det förekommer problem med silverfiskar i några lägenheter.

Om du har hittat mer än en eller två silverfiskar i badrummet, ska du kontakta Anticimex 075 – 245 10 00 omgående och ange att du bor i en bostadsrättsförening som har fastighetsförsäkring på Gjensidige. Då får du tips, råd och gratis fällor samt har möjlighet att boka upp en sanering i samråd med Anticimex.

Det är viktigt att alla som har problem idag kontaktar Anticimex så att vi kan åtgärda problemet snarast möjligt och undvika att det sprids till grannarna.

Vänligen kontakta även styrelsen på ordfhamnkranen@gmail.com. Vi har då möjlighet att se övergripande hur stort problemet är. Samt i samråd med Anticimex göra upp en plan.

Silverfiskar

Vanlig silverfisk och långsprötad silverfisk är bland de vanligaste insekterna inomhus. De är snabbfotade insekter som trivs bra där det är varmt och fuktigt. Den vanliga silverfisken äter avlagringar som bildas under avloppsventiler och galler medan den långsprötade silverfisken gärna knaprar på tapetrester och andra material med mycket stärkelse. Silverfiskar är ofarliga men kan vara ett tecken på fuktskada om de påträffas i andra utrymmen än kök och badrum.